Aday NKÜ

İstihdam ve Kariyer

Ülkenin ve Trakya Bölgesi’nin en canlı sanayisinin istihdam kaynakları ile iç içeyiz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak hedefimiz, dünya istihdam piyasasında yerini alacak kaliteli mezunlar ve profesyoneller yetiştirmektir. Ülkemizin tarım, sanayi ve ticarette en büyük işletmelerinin faaliyette bulunduğu Çorlu ve Çerkezköy başta olmak üzere 14 Organize Sanayi Bölgesi ve 1 Avrupa Serbest Bölgesi ile şehrimizde bulunan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise Rotterdam ve Hamburg’dan sonraki üçüncü büyük konteyner limanı Asyaport,  öğrenci ve mezunlarımız için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Üniversite-Sanayi işbirliği yönünden çok sayıda fırsatın bulunması ve yerel paydaşların sürece katılmada istekli olmaları nedeniyle üniversite yaşamı ve mezuniyet sonrası için uygulama ve iş imkânları böylece üniversitemiz için çok daha kolaylaşmaktadır. Bu doğrultuda sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız işbirlikleri sayesinde “Sektör Tümleşik Eğitim” içeriğinde öğrencilerimize her türlü uygulamalı eğitim imkânını sunmaktayız. Bununla birlikte hazırlık sınıflarımız aracılığıyla küresel iletişim için iş dünyasına gerekli olan yabancı dil öğretimine de önem vermekteyiz.

Öğrencilere iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, her adayın piyasa nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini arttırabilmesi için faaliyet ve çalışmalar yürütmek, kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için adaylara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti vermek, merkezde yapılan çalışmaların sonuçlarını kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak maksadıyla Üniversitemizde ‘Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜKAM)’ kurulmuştur. Bu merkez aracılığıyla Üniversitemizde çeşitli kariyer fuarları düzenlenmekte ve düzenlenene fuarlara katılım sağlanmaktadır.

Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM)’, Rektörlüğe bağlı olarak üniversitenin eğitim verdiği ve araştırma yaptığı tüm alanlarda, eğitim ve sosyal etkinlik programları düzenleyerek kamu ve özel sektör ile uluslararası kuruluşlarla iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmak için faaliyet göstermektedir. Öğrencilerimiz de kendilerini geliştirmek için NAKSEM’in düzenlediği sertifika programlarından yararlanmaktadırlar.

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ ise kadın ve aile sorunlarına yönelik kamuoyunda duyarlılık geliştirmek ve bu konuda bilimsel çalışmalar yapmak, bu çalışmaların toplum geneline yayılmasına katkı sağlamak gayesiyle Üniversitemizde kurulmuştur. Günümüzde çeşitli etkenler dolayısıyla erozyona uğrayan ‘Aile’ kavramını hem sosyal, hem bilimsel çalışmalarımızda değerlendirmek, desteklemek ve önemini vurgulamak istiyoruz.