Aday NKÜ

Hastanelerimiz

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (HASTANE) ile Trakya Bölgesindeki tek gözde hastaneye sahibiz. Hastanemiz Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almaya hak kazanmıştır. Hastanemiz, Tekirdağ’daki kamu hastaneleri içinde bu yetkiyi alan tek sağlık kuruluşudur. Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde 96 puan alınmış, bununla yetinilmeyerek uluslararası kalite ve akreditasyon için JCI süreci başlatılmış ve akreditasyon alınmıştır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (NADSAM), YÖK onayı alınarak kurulmuş ve yönetmeliği de 02 Ocak 2021 tarihli ve 31352 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. TNKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz; engelli polikliniği dahil sekiz poliklinik, radyoloji ünitesi, merkezi sterilizasyon birimi, klinik protez laboratuvarı, bilgi işlem, hasta kabul, vezne, personel dinlenme, hasta bekleme, sarf-demirbaş depo, bebek emzirme odası, hemşire odası vb ayrı bölümlerden oluşan 27 farklı bağımsız alandan oluşmaktadır. SGK ile anlaşması da olup hasta kabulüne başlamıştır.

Ayrıca Veteriner Fakültesi için uygulama ve araştırma merkezi olacak Hayvan Hastanesi inşaatı da devam etmektedir. Tamamlandığında, bölge halkımız için hizmet verecek hem bir tarım ve hayvancılık tesisi, hem de bir sağlık yatırımını hayata geçirmiş olacağız.