Aday NKÜ

Uluslararası Öğrenciler

Balkanlar ve komşu ülkelerdeki soydaşlarımız, ülkelerine olan yakınlığı ve avantajlı konumu dolayısıyla Üniversitemizi seçmektedir. Üniversitemiz, Türkiye’nin Balkan coğrafyasına açılan bir noktasında bulunması dolayısıyla özellikle Balkan Türklerinin ve bölgenin Müslüman nüfusunun eğitim ve öğretim süreçlerinde aktif rol oynamayı kendine bir misyon olarak görmeye başlamıştır.  Bu doğrultuda yaptığımız girişimler neticesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, uluslararası öğrenci kabulünde Balkan ülkelerinden gelip üniversitemizde öğrenim görmek isteyen öğrencilere özel kontenjan açma hakkını elde eden sayılı üniversitelerden biri olmuştur. Yabancı öğrenci alımında ayrıca Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) kriteri kaldırılmıştır. Artık diploma notu ile yabancı öğrenci alacağız.  Ayrıca 52 farklı ülkeden 1468 uluslararası öğrencimiz vardır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Tekirdağ’da bir Balkan Üniversitesi olduğunu göstermek niyetindeyiz. Bu noktada Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BALKAM) de faaliyete geçmiş durumdadır. Merkezimizde Rumeli ve Balkanlar’ı hedefleyen faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca Rumeli Araştırmaları Enstitüsü’nün de kurulması çalışmaları sürmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde, yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türkçe öğrenebilmesi için faaliyetler de yürüten ‘Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ de mevcuttur. Bu merkezimiz Türkçe’nin öğretimi üzerine yöntem ve teknikler uygulamak ve geliştirmek, Türkçe eğitimi programları çerçevesinde Türkçe’nin eğitimi-öğretimi ile ilgili uygulama ve araştırmalar yapmak, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili projeler üretmek ve bunları yayın organları aracılığıyla paylaşmak için kurulmuştur.