Aday NKÜ

Avantajlarımız

Üniversitemiz, Marmara ve Karadeniz’in kıyısında, büyüyen bir şehirde ve yaşam olarak güvenli, huzurlu ve sakin bir il olan Tekirdağ’dadır.

Hinterlandı Bulgaristan ve Yunanistan’a varan ilimiz ve şehrimizin coğrafi avantajları; kara, hava, deniz ve demiryolu gibi zengin ulaşım olanaklarının kesişim noktasında oluşu ve İstanbul gibi büyük bir metropole ve onun Avrupa’ya olan ulaşım ağlarına yakınlığı, öğrencilerimiz ve veliler açısından Üniversitemizi tercih nedenidir.

Çanakkale 1915 köprüsü ile birlikte ülkemizin ulaşım ağlarının en büyük projelerinden Kuzey Marmara Otoyolu’nun ilimizden geçip Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile kavuşarak Anadolu ve Trakya’yı ve hatta makro ölçekte Asya ile Avrupa’yı buluşturuyor olması; sağladığı kesintisiz ulaşım olanakları ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini ‘Size En Yakın Üniversite’ yapmaktadır.

Üniversitemize hem yakın illerden hem de ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz için, başta bir saat uzaklıktaki İstanbul Havalimanı’na ulaşım olmak üzere çok büyük kolaylıklar bulunmaktadır. Konumu bakımından Avrupa’nın yeni transfer noktası ünvanını hak eden ve devler liginde kendine yer bulan İstanbul Havalimanı, Tekirdağ’a olan fiziksel yakınlığı (1 saat) dolayısıyla ulaşımda ulusal ve uluslararası fırsatlarıyla Üniversitemize de bir kapı açmaktadır. Tekirdağ Çorlu Havaalanı’nın varlığı da öğrencilerimize ve misafirlerimize bu anlamda kolaylıklar sunmaktadır. Ayrıca Üniversitemize öğrenim için her gün İstanbul’dan özel servis imkânlarıyla geliş ve gidiş yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır.