Aday NKÜ

Kampüste Yaşam

 




Yurtlar

Üniversitemiz şehir ile iç içedir. Barınma olanakları bu sebeple gerek KYK, gerek özel yurtlar, gerekse apartlar olarak zengindir.

https://kygm.gsb.gov.tr/

 

Sağlık

Üniversitemize bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgilenmek için Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Mediko Sosyal Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez, öğrencilerimizin tüm sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen bir kadroya sahiptir. Öğrencilerimizin muayene ve tedavileri uzman doktorlarca yapılmaktadır. İleri tetkik ya da tedavi gerektiren durumlarda öğrencilerimiz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 









Sosyal Yaşam

Merkez ilçede bulunan alışveriş merkezi, restoranlar öğrencilerimize zevkli zamanlar geçirtebilecek kalitededir. Şehrin denize olan konumu da bu durumu pekiştirmektedir. Ayrıca çok sayıda kafeterya ve sinema salonları da bulunmaktadır. Değirmenaltı Yerleşkemizde bulunan kafeteryalar öğrenci ve personelin hizmetine sunulmuştur. Yerleşkelerimizde çok sayıda öğrenciye hizmet verecek kantinler bulunmaktadır. Öğrenci yemekhanelerimiz de uzman diyetisyen ve gıda mühendislerince kendi mutfaklarımızda hazırlanan yemeklerimiz öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi amaçlanarak hazırlanmaktadır.
Spor Merkezimizde,

  • Yüzme Havuzu
  • Fitness Salonu
  • Spor Salonu
  • Hamam-Sauna
  • Plates-Cimnastik
  • Halk Oyunları


ve daha fazlasını bulabileceksiniz.

Burs Olanakları

Üniversitemizde öğrenim gören bütün öğrencilerimiz, devletçe sağlanan burs olanaklarından yararlanma hakkına sahiptir. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (https://kygm.gsb.gov.tr/) tarafından her yıl isteyen öğrencilere kredi ve burs verilmektedir.

Ayrıca üniversitemizde öğrenim gören maddi durumu yetersiz öğrencilere çeşitli kişi ve kurumlardan sağlanan olanaklar ölçüsünde parasal destek sağlanmaktadır. Üniversitemizdeki başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilere üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı çalışma olanağı da sunulmaktadır.

Yemek bursu olanakları için tıklayınız.









Araştırma Olanakları

Üniversitemizin Değirmenaltı Yerleşkesinde bulunan 7 gün 24 saat açık Merkez Kütüphanede 51.529 kitap ile 600 adet yerli ve yabancı süreli yayın bulunmaktadır. İnternet olanağının da sağlandığı kütüphanede 29 farklı veritabanı, 242.847 elektronik kitap, 58536 elektronik dergi, 3277 tez ve 3358 açık arşiv yayınına erişim mevcuttur. Ayrıca Avrupa Birliğiyle ilgili hemen hemen her türlü dokümana erişebilme olanağı kütüphanemizde vardır. Böylece üniversitemizde zengin bir araştırmaya dayalı eğitimin ön planda olduğu gerekli alt yapı hazırlanmıştır. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerin uygulama derslerinde kullandıkları çok sayıda donanımlı laboratuar ve atölye de bulunmaktadır. Öğrencilerimizin tümüne internet erişimi imkanı sağlanmış ve bilgisayar laboratuarları okulların ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir.
Detaylı bilgi için tılayınız.

Kültür ve Sanat

Üniversitemiz de başta Geleneksel Bahar Şenlikleri bünyesinde olmak üzere pek çok kültürel ve sanatsal faaliyet düzenlenmektedir. Oldukça geniş bir yelpazede düzenlenen konser, konferans, söyleşi, sergi, tiyatro, dans ve oyunlar; öğrencilerimizi derslerinin yanı sıra sosyal anlamda motive etmek ve kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlamak amacıyla organize edilmektedir.
Açılan resim ve fotoğraf sergilerinde öğrencilerimiz izleyici oldukları gibi katılımcı da olabilmektedirler. Fotoğraf topluluğu öğrencilerimiz düzenlenen gezilerde ya da bireysel çekimler sonucunda kendi sergilerini açıp çektikleri fotoğrafları diğer arkadaşlarıyla paylaşabilmektedirler. Bu yıl düzenlediğimiz tüm faaliyetlerde öğrencilerimizin de katılımlarını ve parmak izlerini görebilirsiniz. Dans topluluklarımız gerek bahar şenliklerinde, gerekse akademik açılış ve mezuniyet törenlerimizde hünerlerini sergilemektedirler. Dağcılık topluluğumuz erişilmez zirveleri fethederken doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarmakta, Avrupa Öğrencileri (AEGEE) topluluğumuz düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Avrupa'nın çeşitli yerlerine giderken Tekirdağ'da da Avrupalı öğrencileri ağırlamaktadırlar.







Topluluklar

İşte tüm topluluklar ve onlara ait web sayfaları; şimdi dilediğinize üye olabilirsiniz.
Detaylı bilgi için tılayınız.

Kurslar

Ücretsiz kurslar sizi bekliyor.
Detaylı bilgi için tılayınız.